Görögös rakott burgonya

  • 2011.07.12.
  • 7

Bevallom, nem a saját ötletem ez a recept. Na jó, egy kicsit mégis igen. A multik polcain lehetett egy időben látni a "Görög rakott burgonya" feliratú zacskót, benne valamilyen port, amihez "csak" hús, krumpli, tejszín, stb. kell ...
A port nem hoztam el az üzletből, csak az ötletet. A megvalósítás már saját recept :)Hozzávalók:80 dkg darált sertéshús6-7 szem közepes krumplisógörög fűszerkeverék10 dkg feta sajtegy marék fekete olajbogyó (ez nem szerepel a bolti változat receptjében)4 dl tejszínolivaolajA darált húst az olivaolajon pirítani kezdjük. Megsózzuk, megszórjuk kb. egy evőkanálnyi görög fűszerkeverékkel. Mikor jól átpirítottuk, hőálló tál aljába kanalazzuk. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a húshoz keverjük. Meglocsoljuk a tejszínnel. Rákockázzuk a feta sajtot, picit még meglocsoljuk az olivaolajjal, rádobáljuk a tetejére az olivaszemeket.200 fokos sütőben, fólia alatt 40 percig, anélkül még 20 percig sütjük.Nagyon finom, gyors étel a nyári napokra.