Édes bundás kenyér kesudiós-banános töltelékkel

  • 2015.02.27.
  • 1

Bundás kenyér édes változatában nekem ez volt az első próbálkozásom. Amennyire ódzkodtam tőle az elején, a végére csak annyi volt a gondolatom, de kár, hogy elfogyott... :))Próbáljátok ki, nem bánjátok meg!Édes bundás kenyér kesudiós-banános töltelékkelElkészítési idő: kb. 25 percHozzávalók (2 főre):A pirítóshoz60 g kesudiókrém1/2 tk. őrölt vanília1 csipet tengeri só1 ek. agave szirup4 szelet teljes kiőrlésű kenyér 1 banánA bundázáshoz60 g teljes kiőrlésű liszt105 ml szójatej30 g agave szirup1 tk. őrölt vanília1 csipet tengeri só1/2 tk. őrölt fahéj30 g cukormentes kukoricapehely10 g puffasztott amaránt5 ek. kókuszolajA kesukrémet az őrölt vaníliával, a sóval és az agave sziruppal krémesre keverjük, majd ezzel a krémmel bekenjük a kenyérszeleteket. Meghámozzuk a banánt, vékony szeletekre vágjuk és elosztjuk két szelet kenyéren. Mindegyik banános szeletre ráteszünk egy másikat is, és kicsit összenyomjuk.
A bundázáshoz egy habverővel összekeverjük a lisztet a szójatejjel, az agave sziruppal, a vaníliával, a sóval és fahéjjal. A kukoricapelyhet kézzel összemorzsoljuk, egy mély tányérba tesszük, és elkeverjük a puffasztott amaránttal.A kókuszolajat felhevítjük egy serpenyőben. A kenyérszeleteket belemártjuk a lisztes keverékbe, majd belehempergetjük az amarántos kukoricapehelybe. A szendvics mindkét oldalát 3-4 percig sütjük a kókuszolajban közepes hőfokon. A vékonyabbik oldalát is süssük meg, a kenyeret kicsit az élére állítva. Papírtörlőre szedjük és friss gyümölccsel tálaljuk.Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Fit

Címkék

Reggelik