Rukkola pesto - pennével

  • 2015.10.25.
  • 9

Hallo-hallo még megmaradt Nyammmerek:). Nagyon hiányzik nekem Nyammm, csaknem 4 hónapja nem jegyeztem be új receptet, pedig azért szoktunk enni....:). Rengeteg változás történt ezen a nyáron: új munka egy új nyelven (Mandulasarok Noémivel péntekenként főzünk is:)), a kisfiúnk (Brownie) érkezése egy kutya személyében, nyaralás plusz még menyasszony is lettem és igazából most boldog vagyok így. Nem ígérem, hogy beindul a gépezet, de hiányzik sajnos az idő az ötletelésre, a kattintgatásra, az írásra. A legtöbb fotós gasztro kellékem is egy másik országban leledzik a padláson, így mindig ugyanazon a palalapon, vagy deszkán nem annyira izgi fotózni, remélem jönnek szembe majd itt is kincsek. Ez egy nyári vasárnapi gyors ebédünk volt, de én tésztát bármikor szívesen főzőm, eszem, teszek az asztalra, így akár Nektek is jól jöhet egy napon.Hozzávalók 4 személyre:500 g penne5 ek fenyőmag4 gerezd fokhagyma4 csokor rukkola (nekem 4 tele töltött tenyérnyi:))2 dl olívaolaj100 g durvára reszelt parmezánfrissen őrölt fekete borssótálaláshoz: parmezán1. A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Folyamatosan figyelgessük, mert könnyen megég. Ha már finom illatos és színe is kezd lenni, akkor jó.2. Kézi mixerrel felaprítjuk, majd hozzáadjuk a rukkolát, a fokhagymát, a parmezánt, az olívaolaj háromnegyedét és tovább pürésítjük.
3. Ha már egyneművé kevertük, akkor sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a maradék olívaolajat.4. Közben a pennét megfőzzük, a pestóval összekeverjük, majd parmezánnal megszórva tálaljuk.Feldobhatjátok egy kis grillezett csirkemellel, ha a fiúk otthon húsra vágynának:)