Mazsolás zabkeksz

  • 2021.01.20.
  • 7


Még mindig kamratakarítás, még mindig előre dolgozós reggelik, így aztán a mazsolás-zabpelyhes keksz került sorra a végtelen kipróbálásra váró receptek közül.Összegyúrni pár perc, amíg bemelegszik a sütő simán kész vagy vele, ha ügyesen méred, akkor 16 darab lesz belőle, zárt dobozban tárolva ropogós marad. Reggelire egy pohár tejjel vagy angol teával a legjobb.A titkos összetevő a melasz, megint megállapítottam, hogy minden keksz jobb lesz tőle. Én kókuszzsírt használtam - próbálom elhasználni az itthoni készletet -, de használhatsz vajat vagy margarint is.Hozzávalók, 16 darabhoz:1/2 bögre kókuszzsír1/3 bögre barna cukor1 teáskanál melasz - Dunapandában vettem, de Lyle's black néven keress rá, több webáruház is árulja1 tojás3/4 bögre liszt1 teáskanál szódabikarbóna 1,5 bögre zabpehely1 teáskanál fahéj1/4 bögre mazsola1/4 bögre dióA sütőt előmelegítjük 180 fokra, az összetevőket összegyúrjuk és 16 részre osztjuk. Nem terül nagyon, úgyhogy ér egy kicsit lenyomkodni őket. A meleg sütőben kb 20 perc alatt sülnek meg. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, mert melegen törnek.

Címkék

Keksz Reggeli