Virslis kifli

  • 2014.09.08.
  • 8

Gyors vacsora, legalábbis ahhoz képest, hogy kelttészta.
Sok szót nem is érdemel, mindenki ismeri, sokak kedvence...Hozzávalók 8 darabhoz:35 dkg finomliszt30 g olaj (vagy 3 ek.)1 tk. só150 g joghurt1 kisebb tojás70 ml víz1,5 dkg friss élesztő4 nagyobb vagy 8 kisebb virslimustár+ 1 tojás a tetejéreTálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és elkeverjük.A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a joghurtot, a vizet, az olajat és a tojást. Rámorzsoljuk az élesztőt és kézzel vagy géppel dagasztani kezdünk.Egy kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát készítünk. Akkor jó, ha a tésztánk szép sima, fényes és elválik a kezünktől és a tál oldalától is.Letakarjuk és 30-35 percig kelni hagyjuk.A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk éskb. 24 x 40 cm nagyságú téglalapra nyújtjuk.Hosszában elfelezzük, majd keresztben 4-4 részre osztjuk.A tésztadarabok közepére mustárt kenünk és ráfektetjük a virsliket. Ha hosszabb virsliket használunk, akkor először elfelezzük őket.A virsliket becsomagolhatjuk úgy, mint amikor buktát készítünk, vagy készíthetjük fonva is. Ehhez a virsli két oldalán felcsíkozzuk a tésztát és a virsli felett keresztezzük őket.A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A kifliket lekenjük egy egész, felvert tojással és a forró sütőbe toljuk. Kb. 20 perc alatt sülnek szép pirosra.Langyosra hűtve tálaljuk.