Zabpelyhes almás süti

  • 2021.02.13.
  • 5

Az utóbbi pár évben nem igazán voltam édesszájú, de amióta IR diétázok, gyakrabban kívánok egy-egy falat édességet. Folyamatosan kutatom azokat a recepteket, melyeket elkészítve bűnözés-mentesen tudok én is sütit, vagy valami édeset enni, erre a receptre is így találtam rá. Nem sok munka van vele, a kinézete is szerény, de nagyon, nagyon finom. Gyakran fogom sütni. Hozzávalók egy kb. 25 X 10 cm, 8 cm mély kalácssütő formához:200 gramm
apró szemű zabpehely1 tk
sütőpor3 db nagyobbacska almaízlés szerint
fahéjízlés szerint
édesítő2 db
tojás2 dl magtej1 csipet
só Az almákat lereszelem, kinyomkodom, ízesítem őrölt fahéjjal és édesítővel. Hozzáadom a zabpelyhet és sütőport.
A tojásokat feltöröm, villával felverem egy csipet sóval, elkeverem benne a magtejet, majd a masszát összekeverem a reszelt almával és zabpehellyel. Sütőpapírral bélelt, vagy szilikon formába öntöm, elegyengetem, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Hagyom langyosra hűlni, majd szeletelve tálalom. A receptért köszönet Kissné Négrádi Anitának.