Gombás-kuszkuszos zöldségfasírt sütőben sütve

  • 2020.06.09.
  • 6

Ahogy telik az idő, egyre kevésbé kívánom a húst. Én, aki bármikor szívesen betoltam egy 20 dekás marha steaket, most ott tartok, hogy max. 1 falatot kóstolok ÉP steakjéből, annak is a jobban átsült végéből. Nem kívánom már a rozé kacsamellet, de a félig nyers tonhalsteaket sem. Annál szívesebben eszem a zöldségekből készült mindenfélét és bár egyhamar vega sem leszek, sokkal több zöldséget eszem, mint eddig bármikor. Az alábbi fasírtot is bármikor szívesen, akár hidegen, akár melegen. Irodai ebédnek, útravalónak is bármikor bevethető.Hozzávalók:1 saláta cukkini, reszelve
1 nagyobb édesburgonya hámozva, reszelve1 sárgarépa hámozva, reszelve1 közepes méretű, apróra vágott vöröshagyma5 g szárított barna csiperke gomba, porítva2 gerezd fokhagyma, reszelve2 egész tojás25 dkg reszelt (edámi) sajt
1 dl kuszkusz (nem kell megfőzni!)2-3 evőkanál chia magsó, bors, curry, ízlés szerintA lereszelt zöldségeket – cukkinit, édesburgonyát, sárgarépát egy tálban összekeverem az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával, a porított szárított gombával, a két egész tojással, reszelt sajttal, chia maggal és a kuszkusszal. Sózom, borsozom, fűszerezem curry porral és alaposan összedolgozom.3-4 centi átmérőjű golyókat formázok a masszából, sütőpapíros tepsire sorakoztatom, majd előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon kb fél óra alatt aranybarnára sütöm.Tankó Enikő receptje adta az ötletet.A szárított gombáért köszönet a
CHEF gombának!Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz.