Pasta pesto friss csírával

  • 2020.03.20.
  • 9

Húszperces ebéd, vagy meleg vacsora. Ehhez a rém egyszerű fogáshoz bármilyen pesto megfelel, a legjobb persze a házilag készített, mert abban ugye tudom, mit tettem. A mai fogáshoz használt pesto medvehagymából készült és nem drága fenyőmag van benne, hanem napraforgó-, és tökmag. Tapasztalatom szerint a bazsalikom pesto is finom ezekkel a könnyen, és a fenyőmagtól jóval olcsóbban beszerezhető hazai magvakkal, és a parmezánt is lehet helyettesíteni bármilyen kemény, érlelt hazai sajttal. A vírus járványra való tekintettel abból főzzünk, amink van :-)Hozzávalók 4 adaghoz:500 g (teljes kiőrlésű) durum fusili tészta1 kis üveg pestofriss póréhagyma csíra a tálaláshozEgy csomag
(fél kg)
tésztát sós, lobogva forró vízben al dente-re, azaz haraphatóra főzök, mert nincs rosszabb, mint egy agyonfőzött tészta. Leszűröm és belekeverem a pestót, majd tálaláskor mindenki szór a tetejére reszelt sajtot és friss póréhagyma csírát, amitől még finomabb a világ egyik legegyszerűbb tésztaétele.A csíráért köszönet a
Bioháló-nak.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz.