Tejszínes torma házilag

  • 2020.02.24.
  • 4

Évek óta csak házilag készült tormát eszünk. Nem nagy kunszt elkészíteni, ha eltekintek a tormareszeléstől, amit úgy szoktam megoldani, hogy tormahámozás után beállítom a gépi reszelőmet a páraelszívó alá, bekapcsolom a páraelszívót és a nagylyukú betétet használva lereszelem a tormát, a lehető legtávolabb állva a reszelőtől. A durvára reszelt tormát a többi hozzávalóval blenderben (ennek hiányában késes robotgépben) lehet krémesre pürésíteni. A
végeredményt magában, vagy egy üveg (házi) mustárral elkeverve szeretjük enni főtt húsok, virslik, vagy sült kolbászokhoz.Hozzávalók:12 dkg tisztított, reszelt torma (egy nagyobb méretű torma)2 dl 30% zsírtartalmú tejszín (NEM főzőtejszín és nem hulala!)csipet aszkorbinsav (ez megvédi az oxidációtól)0,3-0,5 dl almaecet1- 2 evőkanál méz (vagy egyéb édesítőszer)
1/2 csapott teáskanál (parajdi) sóA tejszínt, aszkorbinsavat, ecetet, édesítőszert és a sót hozzáadom az előzőleg megpucolt és a nagy lyukú reszelőn lereszelt tormához, majd blenderben (vagy késes robotgépben) krémesre keverem. Csírátlanított, jól záródó üvegbe teszem és hűtőszekrényben tárolom, míg el nem fogy.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz.