Sonkás-gombás pizza

  • 2020.02.27.
  • 5

Hős lennék, ha csak a két kis kezemmel dagasztott tésztából készült pizza kerülne az asztalunkra, de nem mindig vagyok hős. Bevallom: előfordul, hogy hirtelen pizzára támad kedvem és beugrok a Lidl-be, veszek egy-két csomag friss pizza tésztát (a sütőpapírra feltekert változatot), otthon megpakolom minden földi jóval és fél óra múlva már esszük is. Az egyik kedvenc a sonkás-gombás, amire most került még olajbogyó, némi lilahagyma, mozzarella és tálaláskor friss bazsalikom, ami igazán feldobta a végeredményt.Hozzávalók:1 csomag friss pizza tészta70 ml házi fűszeres paradicsomszósz (vagy pizzaszósz)100 g szeletelt, főtt sonka (prosciutto cotto)125 g mozzarella (1 csomag a lében eltett fajtából)1 kis fej salotta, vagy lilahagyma, karikákra szeletelve2 marék friss baby barna csiperke, szeletelvemaréknyi zöld és/vagy fekete olajbogyó, szeletelvemorzsolt oregánófriss bazsalikom, a tálaláshozKibontom a mozzarellát, széttépkedem és szűrőbe teszem pár percre, hogy a benne lévő savó ne áztassa majd el a pizzát.
A pizzatésztát kibontom, letekerem és a sütőpapírral együtt tepsire helyezem, megkenem (házi) fűszeres paradicsomszósszal, megszórom morzsolt oregánóval, és ráfektetem a vékony főtt sonka szeleteket. Eloszlatom a tépkedett mozzarellát a pizzán úgy, hogy mindenhová jusson, hasonlóan járok el a szeletelt gombával, olajbogyókkal és hagymakarikákkal.
Betolom a tepsit a legmagasabb hőmérsékletre előmelegített sütőbe (az én sütöm max. 275 Celsius-fokot tud, de van spéci pizzasütő programja is) és addig sütöm, míg a sajt a tetején megolvad, és épp kezdene pirulni, ezalatt a vékony pizzatészta is kellően meg szokott sülni. Akinek van pizzasütő köve, ne habozzon használni. Tálaláskor friss bazsalikom levelekkel díszítem, ami nem csak a kinézetének, hanem az ízének is igen jót tesz JA gombáért köszönet a
CHEF gombának!Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz.