Kacsazsíros kiflik

  • 2019.10.28.
  • 0

Lala kiflinek indult, de vaj helyett az a kacsazsír került bele, amiben előzőleg hízott kacsamáj sült és ettől ellenállhatatlan az íze. Ezt a kiflit a túrós stanglival együtt a szomszédokkal közösen végzett kertrendezésre sütöttem. A stangli meg a kifli elfogyott, a kertünk szépült, én meg örömködtem, hogy újra kelt tésztához nyúlhattam :-)Hozzávalók 64 db kiflihez:70 dkg liszt (nálam 50 dkg rétesliszt és 20 dkg királybúza liszt) 5 dkg friss élesztő 175 g joghurt2 tojás1 teáskanál só1 dl tej1 dl olaj2 evőkanál cukora kenéshez: kacsazsíra tetejére: 1 tojás és szezámmagA hozzávalókból jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb kelt tésztát dagasztok (ha kell, adok még hozzá pici tejet), majd huzatmentes meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztem. Lisztezett felületre borítom, négy egyforma darabba vágom, majd ezeket is elfelezem. Mindegyik darab tésztát vékony kör alakúra nyújtok, megkenem a kacsazsírral és 8 cikkre vágom. Egyesével feltekerem őket, sütőpapírral bélelt tepsire teszem, hagyom ismét kelni 15-20 percig, majd lekenem felvert tojással és megszórom szezámmaggal. 200 Celsius-fokra fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütöm. Langyosan az igazi.Limara receptje alapján.