Zöldséges, fűszeres pulykamell

  • 2019.07.22.
  • 0

Ilyen fajta zsebes megoldással töltött húst készítettem korábban is, ám ez a pulykamell filé, amit ízletes zöldfűszeres páccal kentem be töltés és sütés előtt olyannyira finom és szaftos lett, hogy bekerült azonnal a repertoárba. Ha fél óra alatt kell olyat tenni az asztalra ami nem csak finom, hanem szemet gyönyörködtető is, ezt ajánlom!Hozzávalók:1 darab pulykamell filé2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj1 evőkanál apróra vágott kaporfél citrom levekis csokor apróra vágott petrezselyem1 fej hagyma20-25 dkg füstölt mozzarella sajtfél cukkini és padlizsán, szeletelvefél citrom, vékonyra szeletelve1 paradicsom, szeletelvesó és frissen őrölt bors0,5 dl száraz fehérborA húst 2-2,5 centinként bevágom úgy, hogy az alján nem vágom át teljesen, így tölthető „zsebek” keletkeznek benne. Egy kis tálban összekeverem az olívaolajat, a citromlevet, az aprított kaprot, petrezselymet és a zúzott fokhagymát.
Ezzel a keverékkel fűszerezem a húst kívül-belül, megszórom sóval, borssal, és minden „zsebbe” teszek szeletelt hagymát, padlizsánt, cukkinit és paradicsomot. Olívaolajjal kikent sütőtálba teszem, a tetejére szórom a reszelt sajtot, aláöntöm a bort és 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben sütöm 25-30 percet, ezalatt a sajt is ráolvad és enyhén megpirul. Salátával tálalom.A bejegyzést a
Magyar Pulykaszövetség
és a
Magyar Baromfi Terméktanács
szponzorálta, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz.