Egyszerű spárga krémleves (vegán)

  • 2019.05.28.
  • 2

Kedvenc ételeimet megpróbálom a lehető legdiétásabban elkészíteni. A napokban főztem ezt az egyszerű, ám annál finomabb spárga krémlevest, aminek egy adagja alig több, mint 100 kcal és került bele a gyönyörű Violetta fajtájú spárgából is.Hozzávalók 2 adaghoz:500 g zöld/lila spárga (tisztítva mérve)1 evőkanál (10 g) olívaolaj60 g aprított vöröshagymasó és frissen őrölt bors, ízlés szerintkb. 350 ml víz, vagy zöldség alaplépár csepp frissen facsart citromlépár szál friss petrezselyem és snidling virág a tálaláshozA spárga kemény végét egyszerűen lepattintom, ott fog eltörni, ahol már nem fás. Megmosom, lecsepegtetem, majd
1-2 cm-es darabokra vágom, és a rügyet félreteszem a tálaláshoz, levesbetétnek. Az apróra vágott hagymát üvegesre dinsztelem az olívaolajon, majd hozzáadom a spárgát, vízzel (vagy zöldség alaplével) felöntöm, úgy hogy épp ellepje. Fűszerezem sóval, borssal és fedő alatt puhára párolom. Botmixerrel pürésítem, megkóstolom, igazítok az ízén pár csepp frissen facsart citromlével, és ha kell, sóval, borssal. A zsenge nyers rügyekkel, friss petrezselyem zölddel és snidling virággal díszítve tálalom.