Könyvajánló: Yotam Ottolenghi – Újabb csodás zöldségételek

  • 2019.03.22.
  • 4

Yotam Ottolenghi Jeruzsálemben született, Londonban élő séf és étteremtulajdonos, a kulináris világ egyik legnépszerűbb egyénisége és személyes nagy kedvencem. A Plentycímű bestseller (Vegetáriánus finomságok) folytatásában továbbra is a vegetáriánus konyha sokszínű világát tárja fel, sajátos megközelítésben. Az Újabb csodás zöldségételek (eredeti nevén Plenty more) az ötletes salátáktól a kiadós főfogásokon át az ínycsiklandozó desszertekig – remek ötletekkel szolgál nem csak vegetáriánusoknak, de mindenevők számára is. Az, ha valaki növényi étrendet folytat több kreativitást igényel a mindennapokban, mert ezzel bizony nem a könnyebbik végét fogja meg a főzésnek. Ottolenghi pont ezt a sokszínűséget ragadja meg, igazán izgalmas, sajátos stílusban, nagyon inspirálóan.A kötetben az ételek az elkészítési módok szerint vannak rendszerezve 12 fejezetben. 352 oldalon, a több mint 150 recept mindegyikében a fűszereken és a merész ízpárosításokon van a hangsúly. Mint minden Ottolenghi könyvben, ebben is van egy-két – vidékiek számára
nehezebben beszerezhető alapanyag, de némelyik receptben rögtön azt is olvashatjuk, mivel lehet azt helyettesíteni. Szinte minden második oldalon látni egy-egy gusztusos ételfotót, én legszívesebben azonnal rohannék a konyhába elkészíteni az adott fogást.A GABO Kiadó gondozásában nemrég megjelent szakácskönyv ugyanolyan igényes, mint az eddigi Ottolenghi könyvek, és újabb remek példája annak, hogy hús nélkül is remek fogások születhetnek mindenki megelégedésére.Yotam Ottolenghi – Újabb csodás zöldségételekGABO KIADÓ 2018352
oldal5
990.- Ft