Könyvajánló: Beh Mariann – A kert konyhája – Négy évszak ehető növényei receptekkel

  • 2019.03.18.
  • 7

Beh Mariann bevallása szerint gyerekkora óta a kertben érzi magát a legjobban és „a kertből az asztalra” érzés korán, már 3-4 évesen magával ragadta, a nagyszülei kertjében. 2014-ben megálmodta és létrehozta a Bazsalikomos kertet, melyben egyedülálló módon kezdte el megmutatni a fűszer- és gyógynövények, vadon termő ehető növények és ehető virágok felhasználásának sokszínűségét és azt, hogy ezek mennyire könnyen termeszthetők. Mariann mesél az ehető növények termesztéséről, gyűjtéséről, feldolgozásáról, ír saját pestójáról, herbateáiról, és megosztja a négy évszak alapanyagaiból készült 48 kedvenc receptjét is.Én magam is friss fűszerrajongó vagyok. Mivel új lakásunknál tenyérnyi kertünk is van, a napokban épp a saját fűszerkertem kialakításával foglalatoskodom és nagy segítség lett ez a könyv, mert a lényegesebb információkat mind egy csokorba szedi, és bárkinek hasznára válik főzés közben
is. A recepteknél a rendezőelv a négy évszak, ezek köré épülnek a szuper receptek, amiből több is várólistámra került, mindenképpen el fogom őket készíteni.A könyv a BOOOK Kiadó gondozásában jelent meg, gyönyörű képi világát Szendeff Lőrincnek köszönhetjük.Beh Mariann – A kert konyhája – Négy évszak ehető növényei receptekkel BOOOK KIADÓ KFT2018234
oldal5 990 Ft