„Mindent bele” pulykás egytál

  • 2019.02.28.
  • 9

Vannak napok, amikor nincs különösebb tervem a főzést illetően… Ilyenkor általában benézek a hűtőbe, és azt amit találok, összesütöm kedvenc cseréptálamban. Ilyen az alábbi pulykamelles - zöldséges egytálételem is. Semmi koncepció, mégis ismétlésért kiáltó végeredmény!Hozzávalók 4-6 adaghoz:2 fej vöröshagyma4-5 fej salottahagymapár gerezd fokhagyma3 szál angol zeller (szárzeller)30 dkg pulykamell2 marék fekete olajbogyó (kimagozva)2 sárgarépanegyed sütőtök2-3 evőkanál provence-i fűszerkeveréksó és frissen őrölt bors, ízlés szerint2-3 evőkanál olívaolajfél dl száraz fehérborA zöldségeket megtisztítom és nagyjából falatnyi, egyforma méretű kockákra aprítom a pulykamellel együtt. Beleteszem mindet kedvenc Pataki sütőtálamba, megszórom a fűszerkeverékkel, sózom, borsozom, meglocsolom az olívaolajjal és borral és alaposan összeforgatom. A tálat lefedve betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe és addig sütöm, míg a zöldségek épp megpuhulnak (addig a pulykamell is elkészül). Kapnak még pár percet fedő nélkül is, aztán lehet habzsolni magában, vagy krumplipürével. A bejegyzést a
Magyar Pulykaszövetség
és a
Magyar Baromfi Terméktanács
szponzorálta, köszönet érte. Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.