Kolbászos-ricottás tojáskrém

  • 2018.12.01.
  • 0

Egy újabb reggelire/tízóraira bevethető kenhető krém, amit abból dobtam össze, amit a hűtőben találtam. Nem egy kalóriaszegény darab, de isteni finom és igazán laktató. Majd azzal tompítom a kalóriatartalma miatti lelkiismeret-furdalást, hogy kenyér/pirítós helyett puffasztott rizsszeletre/abonett-szerűre kenem, és olyan napra időzítem, amikor ledolgozom a konditeremben, vagy az uszodában JHozzávalók:6 főtt tojás 15 dkg (házi) füstölt kolbász (ne legyen túl száraz)25 dkg ricotta1 evőkanál (nálam házi) tormás magos mustár2-3 evőkanál tejföl 1-2 evőkanál majonéz (opcionális, nálam épp árválkodott a hűtőben, hát elhasználtam)1 fej lilahagyma 3-4 db apró savanyú uborkanagy csipet morzsolt oregánófrissen őrölt bors, ízlés szerintA keményre főtt tojást megpucolom, a kolbászt, savanyú uborkát és lilahagymát felkockázom. Minden hozzávalót késes robotgéppel összedolgozok, és ha szükséges, tejföllel állítom be az állagát kellemesen kenhetőre. Sózást nekem nem igényelt, akinek nem elég sós, sózza.Puffasztott rizsszeletre/abonettre, friss kenyérre, vagy pirítósra kenve kínálom.A bejegyzést a
Szarvasi Mozzarella Kft
szponzorálta, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz,
mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.