Szingli pizza Smart Chef-ben

  • 2017.11.14.
  • 2

Megsütöttem a szinglik hedonista pizzáját. Egyszemélyes adag, minden földi jóval megpakolva. Dagasztás nélküli kenyértésztából készült és az új kedvencembe, a Smart Chef szakácsrobotban sült.Hozzávalók egy pizzához:10 dkg liszt (00-ás lenne a legjobb, de BL55-ből, vagy BL80-ból is működik, mivel hosszan kelesztett a tésztája)4 g (parajdi) só2 g szárított élesztő1 evőkanál olívaolajmaximum 0,8 dl víza pizzára:kb. 1 dl (házi) fűszeres paradicsomszószmorzsolt oregánó (vagy pizzafűszer)pár levél friss bazsalikom100 g szarvasi mozzarella (lében)4-5 vékony szelet sonka (serrano, vagy fekete erdei)1 marék rucolapár csepp olívaolaj A sót elkeverem a liszben, majd a szárított élesztővel is hasonlóan járok el. Apránként hozzáadom a vizet, majd az olajat és csak annyira dolgozom ki a tésztát, hogy a liszt átnedvesedjen, NEM kell dagasztani!Tálban, tiszta konyharuhával letakarva, huzatmentes helyen pihentetem a tésztát 8-12 órát (mint a dagasztás nélküli kenyeret szoktam), majd lisztezett felületen kilapogatom (vagy nyújtófával kinyújtom) akkorára, hogy beleférjen a Smart Chef tartályába. Egy akkora darab (kerekre vágott) sütőpapírra helyezem, ami kb 10 centivel túllóg a pizza szélein, mert ennek köszönhetően tudom majd kivenni a kész pizzát a gépből.Kibontok egy csomag mozzarellát, széttépkedem és szűrőbe teszem pár percre, hogy a benne lévő savó ne áztassa majd el a pizzámat. Megkenem a pizza tésztát (házi) fűszeres paradicsomszósszal (kevésbé tudatos házitündérek kenhetik bolti ketchuppal), megszórom morzsolt oregánóval, teszek rá pár levél bazsalikomot és eloszlatom rajta a tépkedett mozzarellát. Beteszem a pizzát a gépbe, a MENÜ gombot addig tartom lenyomva, míg a PIZZA program nem világít, majd a START gombot megnyomva, elindítom a programot. Lejártakor kiveszem a gépből a pizzát, teszek rá pár szelet sonkát, egy marék rucolát és meglocsolom az egészet pár csepp extra szűz olívaolajjal. Dorka lányommal készítettünk egy videót is a pizza sütésről:Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát,
ITT megteheted. Instagramon is
követhetsz.