Spenótkrémleves parmezán ropogóssal

  • 2012.10.23.
  • 2

Szeretitek a spenótot?Én nagyon...A férjem ki nem állhatja....megmondani nem tudja miért....Hát ezért spenótos ételeket magamnak,anyunak és a barátaimnak alkotok.Ohh a régi munkahelyemen Attissal micsoda spenót lakomákat rendeztünk.Imádtuk.Végre volt valaki akivel ehettem.Szerdánként oda anya hozta
nekem a kívánság
ebédet.Sokszor kértem spenótot.Dupla adagot gondolván drága barátomra is...Mivel rajongok a krémlevesekért egyik nap ezt a nagyon egyszerű spenótkrémlevest készítettem magamnak vacsorára.25 dkg friss megtisztított
spenótlevelet apró csíkokra vágtam és 1 teáskanál vajon,4 átnyomott fokhagyma gerezddel megpároltam.Sóztam,borsoztam,friss szerecsendiót reszeltem hozzá és felöntöttem 3 dl húsleves lével.Összeforraltam és botmixerrel pürésítettem.Hozzátettem 1 dl tejszínt és kiforraltam.A parmezánt lereszeltem és egy teflon palacsinta sütőben kis halmokat téve korongokat sütöttem.A forró,krémes levest a ropogósokkal tálaltam.Friss,házi parenyica sajtot ettem még hozzá.Hát mennyei volt.....