Oreo brownie

  • 2021.02.10.
  • 9

Puha, nagyon csokis brownie Oreo kekszekkel töltve, a tetején egy gyors csokihab és némi vékony Oreo keksz.Hozzávalók (20x30 cm-es formába):300 g étcsoki (Callebaut 70%)200 g vaj220 g (nád)cukor5 nagy tojás (L-es, 280 g)120 g liszt60 g kakaó2 csipetnyi só1 tk. vaníliakivonat10-12 darab Oreo (kb. 120 g) + 10-14 darab dekorálniCsokikrém:220 g sűrített tej80 g étcsoki (70 %-os callebaut)80 g tejszín30 g vajA krémmel kezdek. Egy lábosban összeforralom a tej, csoki, tejszín és vaj keveréket. Nem kell sokáig forralni, csak éppen felforralni. Botmixerrel átdolgozom, hogy ne maradjon csomó benne. Hidegre teszem. Ha már szépen összeállt, megdermedt, akkor robotgéppel lehet habosítani. A habosítást akkor érdemes csinálni, amikor a browniet tálaljuk.A sütőt előmelegítem 175 fokra. A tepsit kibélelem sütőpapírral. Előkészítem az Oreo kekszeket, felaprítom.
A csokit a vajjal egy lábosban alacsony lángon felolvasztom. Hagyom kihűlni. A tojásokat a cukorral habosítom. A csokis vajba öntöm a tojásos cukrot, vaníliát, sót, majd hozzászitálom a liszt-kakaó keveréket. Robotgéppel dolgozom alacsony fokozaton.A massza felét a sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, rászórom a darabolt Oreo kekszeket, megy rá a maradék massza. Nagyjából 20 perc alatt megsütöm (nem szabad túlsütni, mert akkor száraz lesz a brownie). Hagyom picit hűlni, majd éles késsel négyzet alakú szeleteket vágok.A csokikrémet kihabosítom robotgéppel majd habzsákba teszem és ezzel díszítem a browniet, illetve került még rá vékony csokis-Oreo keksz.*a krémet javaslom közvetlenül a tálalásnál habosítani, mert akkor puha lesz, habzsákból szépen kinyomható.*a krém hűtőben megdermed, de szobahőmérsékleten viszonylag gyorsan puha lesz.*a browniet nem jó hűtőben tárolni, mert akkor megdermed. Ha oda kerülne a krém feltét miatt, akkor mikróban egy kiolvasztási 10-15 másodperc alatt újra puha lesz.*a browniet és a krémet javaslom külön tárolni (brownie szobahőmérséklet, krém hűtő)
Recept kisebb változtatásokkal Paulinasuga