Kakaós amerikai palacsinta

  • 2021.02.15.
  • 5


Ha nektek is van ILYEN ikeás palacsinta serpenyőtök és temérdek türelmetek mini palacsinta sütéshez, akkor ilyen cuki egyforma palacsintákat tudtok sütni :D Bevallom elcsábított ez a serpenyő, hogy végre szép kerek palacsintákat tudnék sütni. És be is vált, tényleg egyformákat lehet vele sütni, de nem gondoltam, hogy ilyen PICIket :DSzóval türelem tökéletes mini palacsintákat terem!Hozzávalók (2 adag):90 g tönköly finomliszt20 g (5 csapott ek.) holland kakaópor1 csapott tk. foszfátmentes sütőpor (4 g)pici csipetnyi só150 ml tej30 g vaj1 nagy tojás (L-es) szétválasztva30 g cukorkókuszzsír, vaj vagy olaj a sütéshezNálam reggelire készült a palacsinta. Este kimértem a száraz összetevőket és összekevertem. Reggel a tojást szétválasztottam. A tojásfehérjét nem túl kemény habbá vertem. A tojássárgát a cukorral habosítottam, hozzáadtam az olvasztott vajat és a picit langyos tejet, összekevertem. Ment hozzá a száraz keverék (liszt, kakaó, sütőpor, só), végül spatulával a tojáshabot is beleforgattam. A nem túl forró serpenyőbe egy kevés vajat tettem, bele 1 evőkanálnyi masszát eloszlattam. Másik oldalát is megsütöttem.
Nagyon alacsony lángon javaslom a sütést, különben gyorsan megég!
Ha megsültek akkor friss gyümölccsel tálalom. De mehet rá juharszirup, ha extra édesre vágyunk :D
Nemreklám és nem is szponzorált :D