Sütőben sült rántott cukkini

  • 2020.08.26.
  • 9

Ha az ember amerikai konyhás lakásban él, akkor bizony leszokik az olajban sütésről. Vagy nagyon kivételes alkalmakkor csinálja. Mert a sült olajszag nem kellemes. No meg sokkal egészségesebb a sütőben sütni. A panírozott ételek így is szuper ropogósak, csak éppen nem tocsognak az olajtól. Ezúttal cukkini kapott tojásbundát. Ráadásul zabpehelylisztben és tönkölymorzsában lett megforgatva.Hozzávalók (4 adaghoz):2 cukkini vékony hosszanti szeletekre vágva3 tojászabpehelyliszttönköly zsemlemorzsaolívaolaj vagy repceolajsótálaláshoz főtt krumpli és petrezselymes paradicsomsaláta, amit meglocsoltam olívaolajjalA szeletelt cukkinit sózom. A tojásokat villával felverem, kissé sózom. Egy tálba zabpehelylisztet szórok, azt is kissé megsózom, másikba pedig tönköly zsemlemorzsát és azt is sózom. A cukkini szeleteket előbb a zabpehelylisztbe, majd a tojásba és végül a morzsába forgatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Minden szeletet vékonyan megkenem repceolajjal egy ecset segítségével. Előmelegített 200 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütöm (ha aranybarna, akkor készen van). Azonnal tálalom, akkor a legropogósabb, de másnap is nagyon finom.