Rozmaringos cukkini lilahagymával

  • 2020.06.03.
  • 9

Ha az elmúlt hónapok főzését jellemeznem kéne, akkor egyértelműen a gyors fogások voltak a nyerőek. Nagyon szeretek sütni, főzni, de azért 5 főre (sokszor különbözőt) készíteni elég nagy kihívás volt. Korábban a nagyfiúk suliban, oviban ettek, csak reggeli és vacsora volt itthon. Patrik meg beállt az éhes szájak sorába a hozzátáplálással :)
Andris többnyire vitt ebédet, szóval az nem jelentett nagy változást.A főzést sokszor sikerült azért 1-2 féle étellel megoldani. Patriknak a sózás (vagy komolyabb fűszerezés) előtt kivettem az ételekből, turmixoltam.Nagyobb adagokat főztem és másnap valami teljesen új fogássá varázsoltam.Ilyen átalakulós köret ez a lilahagymás cukkini is. Nem igazán tudok pontos receptet, mennyiségeket írni, de nagyon finom volt és sokszor készítem, ezért gondoltam ötletként írok róla.

A feldarabolt cukkinit, lilahagymát és több szál rozmaringot egy kevés olívaolajjal és sóval összekevertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és 200 fokon 20-25 perc alatt megsütöttem. Akkor jó, ha a hagyma és rozmaring is szépen megpirul. A sült rozmaring nagyon finom ropogós lesz!Mi ezt köretnek ettük hol rizs, quinoa, kuszkusz vagy éppen bulgur kíséretében grillezett sajt vagy húsok mellé.Aztán a maradék másnap ment quesadillaba (azaz tortilla lapot töltöttem meg vele, szórtam bele sajtot és kontaktgrillen megsütöttem (vagy serpenyőben a két oldalát, ha lusta voltam a grillt elővenni).És még színesebb az egész, ha sikerül sárga cukkinit is venni!