Rukkolás csirke

  • 2020.04.14.
  • 8

Gyors ebédek egyike volt ez a baconbe tekert rukkolával, olajbogyóval és sajttal töltött csirkemell. Sült karfiollal tálaltam.Hozzávalók (4 adaghoz):500 g csirkemellfilé (2 darab)só2 marék rukkola2 marék fekete magozott olajbogyóegy kevés reszelt parmezán (nem mértem)1 csomag vékonyra szeletelt bacon (200 g)1 fej karfiol, só, olívaolaj, őrölt római köményA csirkemelleket hosszanti irányban bevagdosom, hogy megtölthető legyen. Sózom, megtöltöm a rukkolával, sajttal, olajbogyóval. A bacon segítségével szorosan feltekerem. Fedett jénaiban 200 fokon 20 percet sütöm, majd megszórom még parmezánnal és további 5-10 percet sütöm fedő nélkül.A karfiolt szeletekre vágom, sütőpapírral bélelt tepsire teszem, sózom, megszórom római köménnyel, olívaolajjal és 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. A hús leginkább hidegen szeletelhető szépen.