Csokis keksz

  • 2020.05.25.
  • 7

Újabb csokis keksz. Ez most egy puhább verzió.Hozzávalók (kb. 37 darab 30 grammos kekszhez):200 g puha vaj340 g cukor (nálam 100 g molasses, azaz sötét kissé ragadós nádcukor és 240 világos nádcukor)- mindkettő kávédarálóban kissé megdarálva2 ek. tej (30 ml)1 nagy L-es tojás300 g tönköly finomliszt1 csapott tk. foszfátmentes sütőporcsipetnyi só200 g csokicsepp (nálam vegyesen tej és ét)A puha vajat a kissé darált cukrokkal robotgép segítségével habosra keverem, hozzáadom a tojást, a tejet majd a sót, sütőport és a lisztet is. Végül beleforgatom a csokit. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Sütőpapírral kibélelek két nagy tepsit. 30 grammos gömböket formázok, viszonylag távol egymástól. 12-14 perc alatt megsütöm, mikor kiveszem tapintásra nagyon puha, de ahogy hűl szilárdul.Recept változtatásokkal innen

Címkék

Csoki Keksz Tönköly