Tojásos karfiol mártogatós

  • 2020.02.20.
  • 7

Ezt a karfiolos-tojásos kencét kínálhatjuk szendvicskrémként, de akár mártogatósként zöldséghasábokhoz, grissinihez, vagy éppen wassa kenyér korongokhoz, mint itt a képen látható. De akár húsok mellett is megállja a helyét.Hozzávalók:1 kisebb fej karfiol párolva2 gerezd fokhagyma reszelve2 főtt tojás nagyobbra reszelve3 ek. olívaolaj3 ek. majonéz3-4 ek. görög joghurt1 ek. aprított petrezselyem3-4 tk. dijoni mustársó, borsA megpárolt karfiolt kisebb darabokra vágom, hozzáadom a reszelt fokhagymát, tojást, olívaolajat, majonézt, joghurtot, petrezselymet, dijoni mustárt és végül ízlés szerint megy rá só és bors. A karfiol méretétől függ, hogy mennyi majonéz/joghurt és dijoni mustár kell bele, tehát ha úgy érezzük nem elég, akkor a végén bátran ízesítsük. Máris tálalható, de hűtőben eláll, így akár vendégseregnek előre is elkészíthető. Én olyankor a fokhagymát nem teszem bele, hanem csak
amikor tálalom.