Sütinyalóka

  • 2020.01.05.
  • 6

Boldog új évet kívánok minden olvasónak!A sütinyalóka még az iskolai adventi forgatagra készült. Hasonló, mint amit a korábbi években készítettem, csak az alapja ezúttal egy vajas kakaós piskóta, illetve kinézetre kicsit más.A finom sütinyalókához finom piskóta kell. Korábban az olajos-kakaós piskótát használtam, de ezúttal ebből a
kakaós vajas piskótából
készült. Egy kis olvasztott vaj hozzá, illetve annyi házi baracklekvár, hogy összeálljon, gombócolható legyen a massza.Az arányok nagyjából ugyanazok, mint EBBEN a receptben. Hogy mennyi baracklekvár kell bele, az függ attól is, hogy a lekvár mennyire folyós.Érdemes mérleget használni, amikor a gombócok készülnek, mert úgy lesznek igazán egyformák. 20-25 gramm legyen 1-1 gombóc.Lehet tejcsokiba is mártogatni, de nekem az étcsoki a kedvencem és van annyira édes a süti belseje, hogy elég hozzá az ét. Még dermedés előtt szórtam meg mogyorógrillázzsal és ha megdermedt ecsettel egy kis arany színű ételfestéket maszatoltam rá.