Erdei gyümölcs- és étcsokoládéhabos torta mandulás piskótával

  • 2019.10.14.
  • 3

Az idei Segítsütim erdei gyümölcs- és étcsokoládé habos torta volt. A piskótája őrölt mandulával készült. A tetejére ropogós kakaós piskótamorzsát szórtam, dekorációnak csoki és mandularopogós került rá.Hozzávalók (26 cm-es tortához):Mandula piskóta (gluténmentes):4 tojás4 ek. cukor80 g őrölt mandula1 ek. kukoricakeményítőGyümölcszselé réteg:200 g erdei gyümölcs (nálam fagyasztott)1 ek. cukor2 lapzselatinÉtcsokoládéhab:100 g étcsokoládé (Callebaut 70%)70 ml tejszín40 g vaj+280 ml tejszín habbá verveErdei gyümölcs hab:500 g erdei gyümölcs (nálam fagyasztott)70 g cukor6 lapzselatin200 g görög joghurt200 ml tejszín habbá verveKakaós ropogós morzsa tortalap receptje
ITT
(ha ezt kihagyjuk és helyette kakaóport szórunk a tortára, akkor a torta gluténmentes)Csokidíszek (callebaut 70%) nagyjából 100 g csokoládéMandulagrillázs: 50 g szeletelt mandula+100 g cukorA tortalapokhoz szükségem lesz egy 26 és egy 22 cm-es tortaformára. Aljukba sütőpapírt teszek, oldalukat vajjal megkenem. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A
tojásokat szétválasztom. Kimérem a mandulát és hozzákeverem a keményítőt. A tojásfehérjéket 2 ek. cukorral lágyabb habbá verem (nem kell teljesen keményre). A sárgájákat a maradék 2 evőkanálnyi cukorral kifehéredésig keverem. Spatulával beleforgatom a tojáshabot. Óvatos körkörös mozdulatokkal forgatom bele, hogy ne törjem össze a habot. Végül beleforgatom a mandulát is. A 26 és 22 cm-es formákba osztom. Az előmelegített 18 fokos sütőben 15-17 perc alatt megsütöm. Nálam nem fért el egyszerre a két tepsi, így előbb a 26, aztán a 22 cm-est sütöttem meg. Hagyom kihűlni, majd lehúzom róla a sütőpapírt.