Vegán almás amerikai palacsinta

  • 2019.01.31.
  • 3

Nagyon sok almás vegán palacsinta recept van a neten, ez itt az én verzióm. Az idők során úgy tapasztaltam ez válik be leginkább, ráadásul a mennyiségek is kerekek benne, könnyű számolgatni. Ha a massza elkészült nem marad más hátra mint hármasával megsütni és aztán türelemmel kivárni, hogy ne égessük meg a nyelvünket :) A recept tejtermék és tojásmentes, de rizstej helyett tejjel is készülhet, illetve a kókuszolajat olajjal vagy vajjal is helyettesíthetjük. A vegán receptet követve babáknak is tökéletes reggeli vagy vacsora lehet belőle.Hozzávalók (23 palacsinta készült nálam):2 nagy alma kis lukú reszelőn lereszelve, levét kissé kinyomkodva (200 g maradt nálam, ezt érdemes mérni)2 púpozott tk. foszfátmentes sütőpor1 csapott tk. őrölt fahéj1 csipetnyi só100 g tönköly finomliszt200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt600 ml rizstej (vagy tej)1 ek kókuszolaj (vagy olaj, vagy olvasztott vaj)+kókuszolaj (olaj vagy vaj) a sütésheztálaláshoz juharszirupA lereszelt almákat kinyomkodom, lemérem, hogy tényleg 200 g legyen, hozzáadom a sütőport. megy bele fahéj, só, a lisztek, a rizstej és a kókuszolaj. Végig csak egy villával dolgozom, azzal elég összekeverni. Amint kész a massza pihentetem 5-10 percet, hogy jobban összeálljon, majd forró serpenyőben 1.5 evőkanálnyi masszából kis tenyérnyi palacsintákat sütök. Nálam a nagy palacsintasütőben egyszerre 3 kis palacsinta fér el. 1-2 percig sütöm mindkét oldalát, amíg szép aranybarna nem lesz. Juharsziruppal tálalom, később újramelegítve is tökéletes.Jó étvágyat hozzá!