Csokis-mézes muffin

  • 2018.10.02.
  • 0

Múlt héten véget ért a Segítsüti licit. Nagy örömünkre szép összeget sikerült gyűjteni. Nem is gondoltam volna, hogy végül 3 tortát fogok idén sütni, ugyanis licitsorban a második és a harmadik helyezett is igényt tart a tortára, ezzel is növelve az adomány összegét. Úgyhogy ez szuper hír! Majd hozom a torta receptjét is, de még nincs megírva (csak a noteszemben :) ), így addig is egy régebben készült szuper csokis muffint osztok meg, ami egészségesnek is mondható, ugyanis tönköly és rozsliszttel készül, édesítőként mézet használtam.Hozzávalók (16 nagy muffinhoz, vagy 32 picihez):190 g tönköly finomliszt100 g rozsliszt60 g kakaópor (holland, cukrozatlan)csipetnyi só1.5 ek. foszfátmentes sütőpor3 nagy tojás (L-es)250 ml tej150 ml kókuszolaj (DM-ben kapható a legfinomabb szerintem)220 g méz100 g süthető tejcsokoládécseppA liszteket, kakaót, sót és sütőport egy tálban összekeverem. Egy másik nagyobb tálban a tojásokat robotgéppel kissé felverem, hozzáadom a tejet, a kókuszolajat (érdemes jófajtát választani, mert attól lesz finom a muffin íze) és a mézet. Hozzáadagolom a lisztes keveréket, végül beleforgatom a csokicseppeket is. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeveréses). A muffinformát kivajazom, nagyjából 3/4-ig megtöltöm a masszával. 20-25 perc alatt megsütöm (tűpróbával érdemes ellenőrizni). Ha készen van, akkor mehet valami vicces kapszliba, mint például ez a kalózos.