Cheddar sajtos gomba tésztával

  • 2018.08.09.
  • 0

Egyszerű 10-15 perces ebéd. sok gombával, petrezselyemmel és cheddar sajttal. Előbb tésztával tálaltam, de aztán a maradék újramelegítve friss kenyérre került. Úgy szuper szendvics feltét vacsorára vagy akár előételnek.Hozzávalók (2-3 adaghoz):500 g barna csiperkegomba1 nagy csokor petrezselyem3 gerezd fokhagyma1/2 tk. só2 ek. olívaolaj100 g cheddar sajt reszelve1 ek. tönköly finomliszt150 ml zöldségalaplé vagy vízHa tésztával tálaljuk, akkor fejenként 100 g tésztát főzzünk.A tésztán felteszem a vizet forrni, Közben a gombát alaposan megmosom majd vékony szeletekre vágom. Ha forr a víz mehet bele a só és a tészta. Enyémet 14 percet kellett főzni (tésztát leírás szerint főzzük). Egy nagyobb serpenyőbe teszem a gombát és az olívaolajjal sütni kezdem. Sózom majd hozzáadom az aprított fokhagymát és az aprított petrezselyem felét. Hagyom saját levében fedő nélkül párolódni. Nagyjából 8-10 perc után hozzáadom a reszelt cheddar sajtot és az alaplében/ vízben csomómentesre kevert lisztet. További pár percet alacsony lángon kevergetem, hogy besűrűsödjön. A végén hozzáadom a maradék petrezselymet. A leszűrt tésztával tálalom.A maradékot felmelegítve friss kenyérre is tehetjük vagy pirítóssal is tálalhatjuk.