Bodzás prosecco

  • 2018.06.04.
  • 4

Ez itt egy prosecco kicsit másképp: bodzaszörp jégkockával. Szerintem hétfő délelőtt pont találó ilyet posztolni :) No de annak, aki nem dolgozik, hanem nyaral pont jól jön. Igyatok a vízparton proseccot bodzásan.A poharakat Andris festette 9 évvel ezelőtt az esküvőnkre :)Hozzávalók (kb. 1.3 liter bodzaszörphöz):400 g világos nádcukor1 liter víz6 ek. akácméz2 kezeletlen citrom20 bodzavirágEgy lábosban a vizet és cukrot felforralom, kevergetem, míg elolvad a cukor. Elzárom a tüzet, hozzáadom a mézet, belereszelem a 2 citrom héját, belefacsarom egyik citrom levét, a másik citromot szeletelve adom hozzá. Végül pedig a bodzavirágokat is hozzáadom. Hagyom szobahőmérsékletre hűlni majd hűtőbe teszem 24 órára. Utána sűrű szitán vagy gézen leszűröm. Zárt üvegben sokáig eláll.Ebből én egy jégkockatartónyi adagot némi friss bodzavirággal lefagyasztottam.A bodzás proseccohoz 2 dl. proseccohoz 2 bodzaszörpös jégkocka került. Ha valaki nagyon édesen szereti, annak mehet 3 bele.Szép nyarat mindenkinek!