Sült karfiol kakaóval

  • 2015.10.19.
  • 6

Valószínű sok olvasónak nem fogok újat mondani a kakaós sült karfiollal. De hátha van, aki még nem hallott róla és meg tudom győzni, hogy süsse meg :) Biztos siker lesz!Még évekkel ezelőtt Selectfood Alíztól hallottam erről, de persze Mautner Zsófi, meg sokan mások is készítik.A legfinomabb köret lehet ez húsok mellé, de magában is tökéletes vacsora. Esetleg egy kis mártogatós készülhet hozzá, de ha arra sincs idő, akkor magában is megállja a helyét.Hozzávalók (2 főre magában, 4 főre köretnek):1 nagy fej karfiolőrölt római kömény, cayenne bors, só, olívaolaj és holland kakaóA sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral. A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, megszárítom. Sóval, őrölt római köménnyel és cayenne borssal fűszerezem. Löttyintek rá egy kevés olívaolajat (a rózsák azért enyhén legyenek olajosak, de ne tocsogjanak). A karfiolt a tepsibe helyezem. A rózsák egymás mellé kerüljenek, ne egymásra. Végül pedig cukrozatlan kakaót szitálok rá. Nem sokat, de nem is keveset. 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt készül el. Készítettem már grill fokozaton is (250-300 fok), ott 15 perc elegendő volt. A lényeg, hogy a karfiol megpuhuljon.*egyébként a csak só és kakaó verzió is nagyon finom, főleg ha nem szereti valaki a csípőset (cayenne bors).