Nyári finomság: szamócás sajtkrém bazsalikommal

  • 2013.05.24.
  • 5

Amikor először megjelentek a piacon az igazi édes hazai szamócák, azonnal kilószámra kezdtem venni. Már csak azért is, mert próbálom a napi bevihető kalóriamennyiséget normalizálni, de a napi édességadagról nem szívesen mondok le, erre a célra pedig az eper tökéletes választás. A tégelyes krémsajt rendszeres vendég a hűtőben (természetesen a light változat a látszat kedvéért) így az édesség annyira mégsem kalóriaszegény, de mégse rántott húsos zsemle a vacsora (pedig milyen jó is az :) Bazsalikom meg ipari mennyiségben burjánzik az ablakpárkányon, szóval minden adott a kora esti nasihoz.Hozzávalók 2 személyre:
50 dkg szamóca1 tégely light krémsajt (Philadelphia, vagy Linessa)1 ek cukorpótló (Canderel pl.)10 bazsalikomlevélkeElkészítés:
A megmosott, lecsumázott szamócát harminc percre fagyasztóba teszem, majd a krémsajtot kikeverem az édesítővel. A bazsalikomlevelet és a fagyott epret turmixba teszem, és pürésítem, a végeredmény olyasmi, mint a jégkása. Az eperkását, és a krémsajtot poharakba rétegezem, a tetejét bazsalikomlevéllel díszítem.A bazsalikom ugyan furcsa lehet az eperrel, de nem kevésbé kellemes csalódás, mint az epres mozzarellasaláta.

Sajtos szendvicsre is tettem már, a vendégek úgy nyelték, mint kacsa a nokedlit....