A disznóvágás slágere: Paprikás malacfej

  • 2013.03.08.
  • 4

A paprikás malacfej hallatán tízből nyolc ember kifut a világból. Pedig kevés ennél finomabb disznótoros készítmény van, már ha megbarátkozik az ember a gondolattal, hogy orrot, fület, miegymást kell ennie. (Ázsia-rajongók előnyben... ott mindent megfőznek, ami szalad)A folyamat egyszerű, meg kell kérni a böllért, hogy ürítse ki a fejet (a velő ugyebár kell a reggelihez a sült vér és a pecsenye mellé), majd irány a mosogató. A fejnek mindennél tisztábbnak kell lennie, a nehezen hozzáférhető helyeket (hallójáratok, orrjáratok) fel kell vágni, hogy minden szennyeződés, és nem odaillő dolog kisikálható legyen belőle.Aztán jöhet a leveses fazék, amiben fel kell tenni főni a fejet annyi vízben, hogy bőven ellepje. Kell bele só, és egy fej megpucolt fokhagyma. A főzés addig tart, amíg a hús már könnyen leválik a koponyáról. Amikor kész van, be kell dörzsölni pirospaprikával, és friss, zúzott fokhagymával. Nem egy randikaja, de randizni nem is disznóvágáson kell...Bréking: A Balzsam bejegyzései ezentúl a Vidék íze gasztroblog gyűjtőjében is olvasható lesz, úgyhogy ezt a bejegyzést külön nekik ajánlom, megköszönve a lehetőséget. Jópofa pecsétjük is van, szóval aki imádja a magyar konyhát annak ez lesz a különös ismertetőjel.Ui: Hamarosan hagymás sült vér recept jön, méghozzá videóval...