Halászlé

  • 2013.01.12.
  • 1


December 26. Nem tudom hány fok volt, de miután kiderült, hogy a tél lekéste a hathúszas vonatot, kiköltöztünk a kertbe bográcsozni. Merthogy nálunk is hagyomány karácsonykor halászlét főzni, de minek kenjük össze a konyhát, ha ott a kert, meg ami vele jár. Szóval némi harcsából, kicsivel több pontyból olyan halászlét rittyentettünk, hogy juhéjj... Hozzávalók:50 dk harcsafilé6-8 szelet pontypatkó1 paradicsom1 paprika1 vöröshagymapirospaprikasó, borsvízElkészítés:A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, fakanálfejnyi pirospaprikával keverjük, majd felöntjük kb másfél liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, belekarikázzuk a paprikát, a paradicsomot, és amikor felforrt, beletesszük a harcsafilé egyik felét. Puhára főzzük az egészet, majd egy merőkanállal tésztaszűrőbe szedjük a darabokat, és a szűrőn átpasszírozzuk a lényeget, vissza a bográcsba. Ettől lesz ízes, tartalmas a halászlé leve. Amikor ez kész van, beleengedjük a pontypatkót, a maradék harcsát, és ha van akkor az ikrát és tejet is. Felforraljuk, készre főzzük, közben kóstoljuk, és ha kell sózzuk még.
Ui: Hasznos tanács- ha újonnan befogadott macskáink vannak, és azok nincsenek rászoktatva a brutál drága macskakajára, vigyázzunk a halkészletre...