Leveles kosárkák sós töltelékkel

  • 2013.05.08.
  • 4

Egy egyszerű, gyors étel, ami jó sörkocsonyának is, előételnek is, és sós desszertként is megállja a helyét. Szeretem az olyan ételeket, amik könnyen variálhatók, ez ilyen. A töltelék ízlés szerint bármi lehet. Én most egy túrós medvehagymásat és egy sajtos sonkásat csináltam.Hozzávalók- egy csomag leveles tészta- 10 dkg túró- 5 + 7 dkg sajt- só, bors- 2-3 evőkanál tejföl- 5 dkg sonka - 1 evőkanálnyi ömlesztett tömlős sajt vagy medve sajt
- medvehagyma díszítésnekElkészítésA sütőt előmelegítsük 180°-ra.
A leveles tésztát kinyújtjuk, ha kell, majd 12 négyzetre vágjuk. Egy muffin sütőnek a mélyedéseit kibéleljük a kockákkal.
A túrót, a kevesebb sajtot és 1 kanál tejfölt alaposan összekeverjük. Sóval és borssal ízesíthetjük. 6 kosárba arányosan elosztjuk a tölteléket.A maradék sajtot elkeverjük egy evőkanál tejföllel. Hozzáadjuk a sajtkrémet, belevágjuk a sonkát. Ha kevésnek találjuk adhatunk hozzá még sajtot. Ezzel a masszával töltjük meg a maradék kosárkákat.
15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a széle már aranybarna. TippBármit használhatunk hozzá: szalonnát, zöldségeket, a lehetőségek száma végtelen.