Piskótatekercs dióval töltve

  • 2020.10.06.
  • 9


Ez egy nagyon egyszerű piskóta, amit diókrémmel töltöttem. Minden előkészülettel együtt akár fél óra alatt is elészíthető. Utána már csak arra kell várni, hogy a hütőben kicsit megdermedjen a töltelélk.
4 db tojás4 evőkanál cukor4 evőkanál réteslisztcsipet só1/2 csomag sütőporTöltelékhez és a tetejére:20 dkg darált dió20 dkg vaj, esetleg margarinízlés szerint cukor (de lehet édesítővel is készíteni)Tetejére: porcukorElkészítése:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjébe csipet sót adunk és elkezdjük kézi habverővel felverni. Félidőben hozzáadjuk a cukrot, tovább keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Ha már jól elkevertük, hozzáadagoljuk a réteslisztet, amibe előzőleg elkevertük a sütőport.
Amikor hozzáfogunk összeállitani a tésztát, bekapcsoljuk a sütőt is 200 fokra.Előkészítünk egy nagymértű tepsit, amit kibéleltünk sütőpapirral.Az elkészült masszát beleöntjük a tepsibe, krémlapáttal elegyengetjük, majd a tepsit kicsit odaveregetjük az asztalhoz, (nyujtódeszkához), hogy a levgő eltávozzon belőle.Beteszük a sütőbe süni. A hőmérsékletet visszavesszük 180 fokra,
a
sütőajtót -a sütés ideje alatt-
egy vékony fakanállal kitámasztjuk. Ha a sütés ideje alatt az ajtón egy kis nyílás van, nem fog összeesni a piskótánk amikor kivesszük a sütőből.
180 fokon 18 percig sütjük.
Előveszünnk egy vékony (tiszta) konyharuhát, amit kicsit bevizezün. Erre tesszük a kisült piskótát, és feltekerjük, és félretesszük, amít a krémet kikeverjük.
A vajat, vagy margarint tetszés szerint cukorral, esetleg édesitőszerrel kikeverjük. Amikor már habos, síma, akkor hozzáadjuk a darált diőt.
Megkenjük vele a piskótánkat, óvatosan feltekerjük és hűtőbe rakjuk. Legalább 1 óra kell, hogy szépen szeletelhető legyen a krém miatt. Főleg, ha jó vastagon töltöttük.