Majonézes kifli

  • 2020.10.15.
  • 5


Majonézes kifliAz internetet elborította a láz, mindenki majonézes kiflit süt. Nem is csodálkozom rajta, mert nagyon finom. Elkészítése nagyon egyszerű!
Hozzávalók és elkészítése:50 dkg liszt1 tk só1 tk cukor2,5 dkg élesztő5 g sütőpor2 dl langyos víz10 dkg lágy margarin2 púpozott evőkanál majonéz- o -
Az összes hozzávalót dagasztógép edényébe rakjuk, jól kidolgoztatjuk.
Dagasztás után 50 perc pihenő.Ezt követően -mérleget használva- egyenlő súlyú gombócokat készítünk, s egyenként kinyujtjuk ovális alakra.
A tőlünk távol eső részébe éles késsel csíkokat vágunk.A hozzánk közelálló végénél elkezdjük feltekerni, hogy a bevagdosott része legyen legfelül.
Tepsire rakjuk, s ismét 50 perc pihentetés következik.A sütőt
előmelegítjük
200 fokraA kifliket lekenjük tojással és magokat szórunk rá, tetszés szerint.
A sütő felmelegedett, betesszük a tepsit, a hőt visszavesszük 180 fokra -s 25 perc alatt készre sütjük a kifliket.
Vigyázat!!!! Függőséget okozhat :)