Brassói aprópecsenye pulykából

  • 2020.10.29.
  • 0


Brassói aprópecsenye pulykából
Hozzávalók:2 db pulykaszárnytő lecsontozva, a hús apró kockára vágva





(A 2 db csontból egy finom, jól bezöldségezett leves készült)0,5 csomag brassói aprópecsenye fűszersó3 db közepes krumpli1 fej hagyma apróra vágvakevés olajElkészítés:A kevés olajon az apróra vágott vöröhagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst, és halványra pirítjuk. A fél csomag brassói aprópecsenye fűszersót rászórjuk. 2 percig piritjuk, felöntjük 2 dl vizzel és fedő alatt addig
pároljuk, amíg a hús belülről megpuhul.

A krumplit meghámozzuk, akkora kockákra vágjuk amekkora a hús. Megmossuk, és a nedvességet felszárítjuk róla.
Bőséges olajban szép pirosra sütjük.
A húst és a sültkrumplit összekeverjük és tálaljuk.
Jó étvágyat!