Brassói aprópecsenye pulykából
- 2020.10.29.
- 0
Brassói aprópecsenye pulykából
Hozzávalók:2 db pulykaszárnytő lecsontozva, a hús apró kockára vágva
(A 2 db csontból egy finom, jól bezöldségezett leves készült)0,5 csomag brassói aprópecsenye fűszersó3 db közepes krumpli1 fej hagyma apróra vágvakevés olajElkészítés:A kevés olajon az apróra vágott vöröhagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst, és halványra pirítjuk. A fél csomag brassói aprópecsenye fűszersót rászórjuk. 2 percig piritjuk, felöntjük 2 dl vizzel és fedő alatt addig
pároljuk, amíg a hús belülről megpuhul.
A krumplit meghámozzuk, akkora kockákra vágjuk amekkora a hús. Megmossuk, és a nedvességet felszárítjuk róla.
Bőséges olajban szép pirosra sütjük.
A húst és a sültkrumplit összekeverjük és tálaljuk.
Jó étvágyat!
A szerzőről
Viki Egyszerű Konyhája