Gombás csirkemellcsíkok spagettivel

  • 2020.07.25.
  • 5

Gombás csirkemell csíkok sárgarépa kockával, spagettivelHozzávalók:20 dkg csirkemell felcsíkozva1 kis doboz konzerv gomba2 db kisebb sárgarépaFűszerek (só, bors, balzsamecet, )3 evőkanál görögjoghurt3 dl tej1 teáskanál lisztfél adag spagetti
Elkészítése:A csirkemell csíkokat egy kiolajozott serpenyőben fehéredésig pirítottam. Aztán felengedtem húslével (de bármilyen alaplé megfelel, ha nincs akkor vízzel is tökéletes, esetleg kissé jobban kell fűszerezni)
Addig pároltam, amig megpuhult a hús.
Ezt nagy adagban egyszer elkészítem, utána kiadagolom és kis edényekbe, vagy jól zárható zacskóba fagyasztóba rakom.

A serpenyőt kikenem olajjal, esetleg sertészsirral, és a gombát megforgatom benne. Alaplét öntök rá és puhára főzöm.
Egy kislábasban 3 db
apró kockára vágott sárgarépát megfőzöm de csak úgy, hogy ress maradjon.
Amikor minden elkészül, újra előveszem a serpenyőt és összerakom a gombát, a húst és a sárgarépát. Amikor már kezd átmelegedni, akkor megszórom 1 teáskanál liszttel és 3 dl tejet öntök hozzá.
Kevés borssal megszórom és 2 teásknál balzsamecettel ízesítem.Összefőzöm.
Amíg ezek összefőnek addig a spagettit is -tetszőleges mennyiségben- enyhén sós vízben kifőzöm.
Minden elkészült, jöhet a tálalás.
A spagettit tányérra szedem, rákanalazom a gombát és a húst, meglocsolom a szafttal. A tetejére frissen vágott petrezselyemzöldet szórok.
Ez a mennyiség 4 fő részére elegendő