Kókusz krémes poharas finomság

  • 2019.04.24.
  • 7

Kókuszkrémes poharas finomság.Készült belőle jó sok.......Alap egy diós piskóta4 db tojás3 evőkanál lisztfél csomag sütőpor3 evőkanál cukor3 evőkanál darált dióA tojásokat szétválasztjuk, fehérjét habnak felverjük. A tojás sárgájába beletesszük a cukrot és keverés közben hozzáadjuk a felvert tojáshabhoz, majd a sütőporral elkevert lisztet és végül a 3 evőkanál darált diót. Nagy gáztepsibe sütőpapirra öntjük, 12 perc alatt 180 fokon kisütjük. Ha kihült apró darabokra törjük, vagy kockára vágjuk.Kókusz krém1 liter tejet felforralunk 2 csomag vaniliás cukorral, majd belekeverünk 3 csomag kókusz reszeléket. Adunk hozzá -izlés szerint édesítőt, vagy cukrot - Felolvasztunk benne 20 dkg vajat, esetleg jobb minőségű margarint. Félretesszük kihülni. (Előző nap is el lehet késziteni, majd fagyasztani is lehet)Gyümölcsök:Őszibarck befőtt, körte befőtt, és mindkettőnek a leveVégül tejszínhab, eper, és kiviA kihült diós piskótát apró darabokra törve/vágva a poharakba töltjük. Meglocsoljuk a két gyümölcs összekevert levével. (Nagyon kevés kell belőle)Nagyon apró darabokra vágjuk a barackot és a körtét, s megszórjuk vele a piskótát.Ezután következik egy jó nagy evőkanál kókuszkrém.Tetejére a felvert tejszínhab.Diszítésnek bármilyen gyümölcs, (jelen esetben földieper és kivi)Ha egy napot áll a piskóta a gyümölcsökkel a pohárban, még finomabb. A tejszinhabot és a díszítést fogyasztás előtt tesszük a tetejére.