Csirke felsőcombok savanyúkáposztán, fehérborban sütve

  • 2014.01.09.
  • 1

Olyan ételt kellett kitalálnom, aminek elkészítése nagyon kevés időt igényel, s nem is kell felügyelni amíg elkészül. Hirtelen
ötletből jött ez a finomság. Savanyúkáposztára rakott fűszerezett csirke felső combok. Fehérborban sütve. Tetejéről elmaradhatatlan az igazi házi szalonna.
Hozzávalók és elkészítés
Személyenként 1 jó nagy darab csirke felsőcomb (nálam 6 db)1 kg apróra vágott savanyú káposzta (olyan igazi piaci)6 szelet érlelt fehér szalonnasó és tartósítószermentes fűszerkeveréksó1,5 dl fehér bor
Egy nagyobb tepsit kibélelünk a savanyú káposztával, Elterítjük és hat felé vágjuk egy éles késsel, Ezt azért, hogy amikor tálalásra kerül a sor, sokkal könnyebb kiszedni. Minden káposzta kockára ráültetünk 1 db felső csirkecombot. A csirkecombokat előtte sóval és baromfi fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük. A húsok tetejére egy szelet érlelt fehér szalonnát -amit előtte bevagdosunk- teszünk. Felöntjük az egészet 1,5 dl fehérborral. Fóliával betakarjuk és kb 1 óra alatt készre sütjük. Ha előmelegített sütőbe rakjuk, akkor a sütési idő kevesebb. Az idő letelte előtt
5 perccel levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük a csirkecombokat. Erre az időre a szalonnaszeleteket leszedjük a húsról, nehogy megégjen.

Jó étvágyat !