Tojásos nokedli madársalátával

  • 2013.05.21.
  • 1


Végy egy nagy levegőt, főzz egy jó kiadós csirkepörköltet, köretnek hozzá annyi nokedlit - mert elnézted az adagot -, hogy maradjon még másnapra is egy óriási mennyiség.
S mit lehet ilyenkor csinálni? - hát nem mást, mint egy nagyon finom tojásos nokedlit, s körítésnek egy nagyon friss madársalátát tálalni.

A nokedlit én úgy szoktam elkészíteni, hogy ahány személyre szóljon az adag, annyi tojást ütök fel, összekeverem, megsózom, s annyi lisztet adok hozzá, hogy egy jól szaggatható nokedli tésztát
kapjak.
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, sót és kevés olajat teszünk bele. Amikor elkezd forrni, lobogni a víz, beleszaggatjuk a nokedliket. Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére, leszűrjük. Csap alatt leöblítjük.
Egy serpenyőben kevés olajat havítünk. Beletesszük a nokedliket. Két db tojást a nokedlik tetejére ütünk, s egy villával összekeverjük. 1-2 perc és máris készvan a tojásos nokedlink.Most éppen a hűtőben lévő friss madársalátával beborítottam egy jó nagy tálat, s rákanalaztam a nokedliket. Jóétvágyat mindenkinek, ehhez a 15 perc alatt elkészült ebédhez.