Trüffel torta

  • 2012.10.24.
  • 2

Ünnepi alkalomra való torta, finom csokoládékrémmel, sok-sok tejszínhabbal. Fontos, hogy előző nap készítsük el, mert így szebben szeletelhető.
Hozzávalók:5 db tojás5 ek cukor5 ek lisztpici sütőpor20 dkg jó minőségű étcsokoládé5
dkg vaj7 dl tejszín2 púpos ek porcukor2 csomag habfixálókakaóporElkészítésAz 5 tojásból szokásos módon süss piskótatésztát, melyet egy kerek (kapcsos, kb 28 cm-es)
tortaformában süss meg. Előtte a forma alját kend ki vajjal és vékonyan lisztezz be.Közben készítsd el a krémet: 2 dl tejszínt melegíts fel, tördeld bele a csokoládét és lassan kevergetve
olvaszd egyneművé, majd tedd bele a vajat is. Forralni nem kell, csak melegíteni. Tedd félre, hogy kihűljön, de ne dermedjen meg.A tejszínt verd kemény habbá, majd keverd bele a porcukrot és a habfixálót.
A kihűlt tésztára tedd rá csokoládét, majd a felvert tejszínhabot. Ha díszíteni akarod, kevés tejszínt tegyél félre. Szórd meg a torta tetejét kakaóporral. Ízlés szerint díszítheted a félretett tejszínhabbal, de ez elhagyható.