Bazsalikomos paradicsomleves

  • 2014.01.28.
  • 8

Sosem voltam menzás az iskolában, de ha a kötelező ebédelés rám is vonatkozott volna, akkor a paradicsomlevesnél tuti meglógok. Fura volt az állaga, se nem leves, se nem főzelék, és a betűtészta sem javított a megítélésén. Szerencsére azóta új páros született, a bazsalikom és a paradicsom jól működő frigyre lépett egymással, és a tészta már csak ráadás.
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj1evőkanál lisztfél üveg paradicsompüré1/2 evőkanál cukor5 g bazsalikom (szárított vagy leveles)zellersóbors
Elkészítés:
A két evőkanálnyi olajból és az egy evőkanálnyi lisztből világos rántást készítünk. Ha ez kész, lehúzzuk a tűzről, és felöntjük a hideg vízzel összekevert paradicsompürével. Sóval, kevés borssal és cukorral ízesítjük. Beledobunk 1-2 zellerzöldet, majd jöhet a bazsalikom, ízlés szerint. Ha forr, hozzáadunk másfél marék betűtésztát, és addig főzzük, ameddig a tészta puha nem lesz.

Ötlet és megvalósítás: Salsi