Nutellás-oreós torta

  • 2015.10.24.
  • 7

Ez a torta még a lányom születésnapjára készült, de annyira finom volt, hogy érdemes a megosztásra. Sima vaníliás piskóta nutellával és oreóval mert ezek a kedvencei. A piskóta egy 24 cm-es formában készült 6 tojásból, ennek a receptjét nem írom le, több helyen megtalálható.Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez:1/2 liter tej,4 evőkanál liszt,25 dkg mascarpone,10 dkg cukor,3-4 evőkanál nutella,12 db oreo keksz (ebből 6 a díszítéshez)1 zacskó habtejszín (2,5 dl)1 cs. habfixálóElkészítés:A tejből és lisztből sűrű alapkrémet főzök, majd többször kevergetve, hogy ne bőrösödjön be kihűtöm, vagy egy darab sütőpapírt összegyűrök és bevizezek majd ráteszem a krém tetejére, így is jó.A mascarponét a cukorral és a nutellával kikeverem, majd a kihűlt alapkrémet is beledolgozom.A piskótát 3 lapba vágom és egyenként megkenem a krémmel (maradjon a külsejére is!) és megszórom az összeaprított oreóval.
A tortát körbekenem a maradék krémmel, majd tejszínhabbal és a félbevágott oreóval díszítem.

Címkék

Torta