Almás-mákos

  • 2014.10.26.
  • 7

Ezt a nagyon egyszerű receptet még régebben találtam valamelyik blogon, és gyorsan leírtam egy papírra, hogy majd később elkészítem. Sajnos mára már nem emlékszem, hogy hol találtam. Minden esetre köszönöm, nagyon finom sütemény lett belőle.Hozzávalók:4-5 db alma,4 db tojás,
10 evőkanál cukor,vanília,4 evőkanál búzadara,10 dkg darált mák,10 dkg liszt,1 dl tej,1 dl olaj,1 csomag sütőpor.
Elkészítés:Az almákat megtisztítom, a héját is levágom, majd kisebb kockákra darabolom, kevés citromlével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg.A lisztet, a mákot, a búzadarát és a sütőport összekeverem.A sütőt begyújtom 180 fokra és egy közepes tepsit kivajazok, kilisztezek.A tojások sárgáját jól kikeverem a cukorral, vaníliával az olajjal és a tejjel.A tojások fehérjéből kemény habot verek, majd a tojássárga krémhez felváltva a lisztes-mákos keverékkel hozzákeverem óvatosan, hogy a hab ne törjön meg.
Legvégén keverem bele az almakockákat és a tepsibe simítom. Nagyjából 30 perc alatt sül meg. Porcukorral meghintve, langyosan a legfinomabb.