Márványos szilvás sütemény

  • 2014.08.29.
  • 2

Ez is egy ilyen összekeverem és máris sütöm, és még finom is sütemény. Érdemes a sütő bekapcsolásával kezdeni, hogy mire a tepsibe kerül a tészta azonnal lehessen sütni.Hozzávalók:6 db tojás,3 dl liszt,3 dl cukor,6 evőkanál olaj,vanília,1 evőkanál kakaópor,1/2 kg szilva,2-3 evőkanál barna cukor.Elkészítés:A sütőt bekapcsolom 180 fokra, a tepsit kivajazom és kilisztezem. A szilvát felkockázom és kevés liszttel összekeverem, hogy majd ne süllyedjen le a tészta aljára, mert ez egy eléggé híg tészta lesz. Ennek ellenére nekem így is lesüllyedt, de sebaj.A tojásokat a cukorral és vaníliával kikeverem, majd az olajat és a lisztet is hozzáadom, Alaposan elkeverem és az előkészített tepsibe öntöm a tészta 2/3-át, majd a maradékba belekeverem a kakaót és rácsorgatom a fehér tésztára. Nem kevergetem el, hanem rögtön rászórom a szilvát és a tetejét megszórom a barna cukorral.Kb. 35-40 percig sütöm. Kész is.