Baconos, tejszínes szűzpecsenye

  • 2014.08.13.
  • 8

Nagyon finom étel, olcsóbban elkészíthető sertés combból is vagy csirkemellből akár.Hozzávalók:1 db sertés szűzpecsenye (kb. 60-70 dkg)35-40 dkg gomba (nálam csiperke, de ízlés szerint jó bármilyen),hajszál vékonyra szeletelt bacon szalonna, kb. 10-12 szelet (attó függ, hogy a szűzpecsenyét mennyi szeletre tudtuk vágni),1/2 liter habtejszín (nem főzőtejszín!!!),só, bors, pirospaprika, olaj, kevés vaj a tál kikenéséhez.
Elkészítés:A sertés szűzpecsenyét (vagy más húst) ujjnyi vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom
és körbe tekerem a baconnal (nem az oldalán körbe, hanem alul-fölül), és kevés olajon forró serpenyőben mindkét oldalán kissé elősütöm, majd félreteszem.
A gombát megtisztítom és szeletekre vágom, majd az olajon hirtelen átpirítom. Egy jénait vagy tepsit kikenek vajjal és a gombát szétterítem benne, kissé megsózom majd erre egymás mellé fektetem a hússzeleteket.
A tejszínhez egy kevés pirospaprikát keverek és ráöntöm a húsra. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 1 órát, a végén nagyobb hőfokra állítva pirítok még rajta. (Ha csirkemellből készül sokkal hamarabb készen van!)Párolt rizzsel tálaltam.

Címkék

Húsétel